RESPOSTES DEL REGIDOR DE COMPROMÍS PER ROCAFORT, EDUARD COMEIG, A LES PREGUNTES DE ROCAFORT TRIBUNE PELS 100 DIES DE GOVERN MUNICIPAL

Page_00001

Estimados Amigos,

Pasado ya el tiempo de la norma no escrita de los 100 días de gobierno, de los tres partidos en el Ayuntamiento de Rocafort, nos interesaría hacer un artículo desde el punto de vista de cada uno de los partidos que conforman el gobierno municipal, así como los de la oposición. Para ello, hemos preparado una serie de preguntas que nos gustaría tuvieran tiempo para poder responder, rogándoles por favor que contesten solo una persona por cada partido.

¿Cual es según su opinión las mejoras realizadas en estos 100 días?

Pense que la millora principal ve de la major diversitat de la corporació, que ha permés relaxar les tensions i enfrontaments que abans es podien observar. Amb més varietat d’agents implicats augmenten les possibilitats de buscar vies d’entesa i col·laboració, amb menys o més encert.

¿Creen que el pueblo ha ganado en algún aspecto con su llegada al gobierno?

Esperem que almenys no haja empitjorat. Mirem d’aportar disponibilitat, ganes de col·laborar i capacitat de connectar entre els diferents grups.

¿Cual es su sensación respecto a las relaciones entre los tres partidos?

Les persones que formem part del govern de Rocafort compartim l’interés de fer bé les coses, en la gestió, en l’organització i en els resultats visibles per al poble. Els matisos divergents que puguen existir queden prou reduïts pel fet de formar part d’un govern en minoria, limitat en la capacitat d’iniciativa, i amb necessitat d’obrir-se al diàleg dins i fora del mateix govern. També compta el fet que un grapat som nous i estem en el procés d’aprendre a funcionar junts alhora que articulem amb naturalitat la nostra diversitat. S’imposa clarament la confiança mútua i el bon rotllo.

¿Cuales son las mejoras generales desde el punto de vista administrativo creen posible afrontar desde su partido político en este nuevo 2016 en el que pronto entraremos?

La part administrativa que més cal treballar és la que afecta a la participació ciutadana, que a més a més és un tema d’interés compartit entre tots els grups, i per tant podrem obrir millores compartides. Diferents àrees municipals també necessiten augmentar el seu personal i així podran millorar el servei que arriba a la ciutadania… Esperem que les limitacions vigents desapareguen i poder avançar en l’estructura de serveis municipals.

Desde el punto de vista de sus programas electorales ¿Que puntos prioritarios se han impuesto como meta conseguir este próximo año 2016?

Obrir programes dedicats a la joventut i la infància especialment, de manera transversal per a connectar a les famílies. Igual amb l’educació, a banda d’ajudar al funcionament dels centres escolars, esperem promoure activitats educatives, lúdiques i obertes a les famílies.

En Diciembre de este año se acaban los dos años máximos que se tipifican en la Ley de Transparencia para su completo cumplimiento, ¿Cual es el estado de implantación de la Ley dentro del gobierno municipal? ¿Estamos preparados para cumplir los plazos y todas las exigencias para el acceso público a la información?

Està previst el compliment de la informació pública a través de la plataforma informàtica Gestiona. Però de cara a assumir de manera més natural i quotidiana l’accés a la informació pública, estem en procés de renovar el web de manera que cada àrea tinga una finestra més directa amb la ciutadania.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.