Transcrivim de la web de l’Ajuntament de Rocafort (NOTA: Algú hauria d’explicar-li al govern municipal, que quan en una democràcia s’està en minoria, s’ha de dialogar, negociar i pactar els acords a elevar al Ple de l’Ajuntament, almenys, si té una voluntat real de què s’aproven i es porten a terme):

El passat 30 de gener l’Ajuntament de Rocafort va proposar en el ple municipal instal·lar un foto-roig per a aconseguir que els conductors respecten les fases del semàfor ubicat entre el Carrer Major i el Carrer València, als voltants de la Casa de la Cultura i el C.P Sant Sebastià.

Segons el Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Jiménez Bueso, la finalitat d’aquesta proposta és “que els conductors reduïsquen la velocitat dels seus vehicles perquè els vianants puguen creuar el carrer amb més seguretat, especialment en les hores d’entrada i eixida del col·legi públic, quan hi ha més afluència de xiquets i xiquetes en la via i poden donar-se situacions de risc”. Aquesta mesura de seguretat vial no es va aprovar finalment en el ple, ja que PP i IxR van votar en contra.

El dispositiu que va rebutjar el ple detecta la infracció comesa i pren una fotografia per a després emetre una sanció al responsable. Jiménez explica que “no es tracta d’enxampar a ningú, ja que la proposta consisteix en senyalitzar de manera visible el dispositiu del foto-roig. El que pretenem és eliminar situacions de risc en els voltants del col·legi públic i per açò demanem instal·lar un sistema que assegure que tots anem a respectar els senyals de tràfic i que hi haurà menys perill per als alumnes del CP Sant Sebastià i per als usuaris de la casa de la cultura”.

L’Ajuntament (governat en minoria pel PSPV-PSOE) va fer aquesta proposta després de coneixer un informe de l’inspector cap de la Policia Local en el qual s’alertava sobre el risc d’accidents en la zona. Per a estudiar la situació, abans de proposar una solució al Ple, l’equip de Govern va ordenar la instal·lació d’un foto-roig en període de prova d’un mes amb la finalitat de mesurar la freqüència de pas de vehicles i disposar de dades sobre el nombre d’infraccions que es produeixen al dia. Els resultats indiquen que d’una mitjana diària de 726 vehicles, 27 fan cas omís del semàfor en roig. A més, el major nombre d’aquestes infraccions es van cometre entre les 12:00h i les 18:00h, quan major afluència de vianants hi ha en la zona i coincidint amb els horaris d’entrada i eixida dels xiquets del col·legi.

La conseqüència que molts dels conductors no respecten el semàfor en roig situat entre aquestes dues vies és que, al no parar, circulen amb excés de velocitat per una corba tancada molt transitada, on es troba la Casa de la Cultura i el C.P. Sant Sebastià, provocant amb açò un risc per als vianants que creuen el carrer. Per aquest motiu l’equip de Govern lamenta que no s’haja aprovat la iniciativa i considera necessària la implantació d’un mecanisme que dissuadisca als infractors d’entrar en la via a major velocitat fent cas omís dels senyals.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.