Per viure sa i fortEsta xicoteta rima, inventada per un dels estudiosos de la història local de Rocafort, Albert Pérez (pregoner de festes en 2013), i que té ja ni més ni menys que 40 anys, va donar lloc a un popular adhesiu que encara es pot vore en alguns vidres de cases i cotxes de Rocafort. Ara sembla que l’Ajuntament té previst re-editar-lo. Ho explica tot el Regidor de Cultura i Festes, Alejandro Marco, al Llibre de Festes de 2014, pàgina 5.

Des de Rocafort Tribune saludem esta iniciativa municipal que el regidor ha fet pública (en un article que, potser s’enganyem, però denota un cert “to” de comiat), perquè considerem que qualsevol element, per menut que semble, que vinga a reforçar el sentiment comunitari és profitós per la convivència i el potencial d’una societat. Una societat arrelada a un espai i cohesionada com a col·lectivitat (a més d’articulada en una dinàmica i diversa “societat civil” d’entitats), és una societat més feliç i plena.

No obstant, ens agradaria també que esta rima fóra també adoptada com a “lema” del nostre poble, i l’Ajuntament (i el veïnat) fera un esforç en millor la qualitat del nostre medi urbà i natural: la neteja de la via pública, el manteniment de parcs i zones verdes, la contaminació aqüstica (inclosos els olors)…

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.